Bunno Mezclado

Bunno Mezclado

De Stichting Bunno Mezclado is in 2013 opgericht met als doel het stimuleren van muziekbeoefening waarin op creatieve wijze meerdere muziekstijlen of muziekgenres worden geïntegreerd. De nadruk ligt op genres zoals rock-´n-roll, pop, country & western, latin rumba, fado, alsmede allerlei vormen van ´world´en afrikaanse  muziek. Aandacht is er ook voor de herontdekking en het opnieuw vormgeven van mooie liedjes uit het verleden.

Het gaat daarbij met name om het mede subsidiëren van de productie van kwalitatief hoogstaande cd´s, die op esthetisch verantwoorde wijze zijn vormgegeven. Juist nu de cd markt onder enorme druk staat, en de overheid zich meer terugtrekt uit de culturele sector, is het belangrijk om onder het motto Disco Es Cultura de totstandkoming van cd´s te bevorderen die niet direct een commercieel karakter hebben, maar van unieke muzikale waarde zijn.

Zelf heb ik een startkapitaal van € 12000,- gefourneerd, dat de afgelopen jaren grotendeels is besteed aan het meefinancieren van drie cd’s. Op dit moment beschikt de stichting over weinig middelen.

Donateurs kunnen zich aanmelden via a.p.buunk@rug.nl.

Ook bedrijven zijn welkom als sponsor van bepaalde cd´s, of van de stichting als geheel. In overleg kan een adekwate vorm gevonden worden.

Het bestuur van de stichting wordt op dit moment opnieuw samengesteld.

De volgende cd´s zijn tot dusver mede gefinancierd door de stichting:

Gesubsidieerde albums

The Experience, met eigen liedjes van de LSB Experience, een country popgroep, die op deze cd verschillende stijlen integreert.

Steelin´ Pop, een cd met covers van bekende popliedjes uitgevoerd door Enrico Garcia and the Mezclado Band, met Ruth Zange als zangeres en meerdere Caribische Steeldrums. De cd is te beluisteren via alle mogelijke streamingsdiensten, waaronder Spotify en Deezer, en zal in de loop van oktober 2022 ook verkrijgbaar zijn bij Rock Inc.

More than just a lonely soul van Prof Bram, met originele popliedjes in uiteenlopende genres. De cd is verkrijgbaar bij Rock Inc via de volgende link:

https://www.media-store.nl/nl/root/3437-more-than-just-a-lonely-soul-prof-bram-cd-dig.html

De cd wordt ook geplaatst op alle mogelijke streamingsdiensten.